Llar d'infants MARE DE DÉU DE FÀTIMA

El nostre blog

Aquí publicarem imatges i explicarem les activitats que realitzem dia a dia a la nostra llar.

FESTES

Escrito por fatimallardinfants 09-12-2015 en FESTES. Comentarios (0)

FESTES A L’ESCOLA

Com hem dit, a la nostra escola la participació de les famílies és molt important, per això realitzem diferents festes al llarg del curs en les que convidem a les famílies a participar i gaudir de la festa amb nosaltres: Castanyada, Nadal, Carnestoltes i fi de curs. En aquestes festes organitzem diferents concursos en els que les famílies son les protagonistes, per la Castanyada concurs de panellets, per Nadal la visita del Rei Mag, per Carnestoltes concurs de disfresses i per fi de curs un concurs de dolços divertits.


La Castanyada amb la Senyora Castanyera i el concurs de panellets
Per Nadal rebem la visita de SM el Rei Gaspar que recull les cartes i porta un detall per a cada infant.També fem el Tió... l’alimentem, el cuidem i després el fem cagar i ens regala una joguina per a la classe!

Per Carnestoltes rebem la visita del Sr Carnestoltes que ens diu què és el que hem de portar cada dia i el divendres fem la festa de Carnaval on sorprenem a les famílies amb les disfresses sorpresa fetes a l’escola.

I fem el concurs de disfresses amb la participació dels pares, mares, avis, àvies i tiets i tietes!

I com no,.. de les mestres!


FAMILIES

Escrito por fatimallardinfants 09-12-2015 en COL·LABORACIÓ FAMÍLIES. Comentarios (0)

COL·LABORACIÓ AMB LES FAMÍLIES

La nostra llar es una llar petita, les families tenen un paper molt important som com una gran familia!

Decoració


Els pares i mares ens ajuden en la decoració de l'escola (que canvia amb cada estació o festa important),


Decoració tardorfamilies-decoraci-i-05.jpg


Preparen activitats amb nosaltres:

Els Reis


Com per exemple la Castanyada on una mare o àvia es disfressa de Castanyera i ve a explicar-nos la seva història o per Nadal on un pare es disfressa de Rei Mag i ens porta regals...Setmana de Sant Jordi


La setmana de Sant Jordi on tothom que vulgui pot venir a explicar contes als infants, la setmana dels oficis on els pares poden venir a realitzar una activitat amb els infants per tal que coneguin a què es dedica. 
Realitzem també dues sortides familiars, una a començament de curs per conèixer les famílies i una a final de curs com a comiat del curs. Es un moment que ens agrada molt ja que podem compartir una estona amb les famílies fora de l'ambient escolar.

ACTIVITATS DE IOGA

Escrito por fatimallardinfants 09-12-2015 en ACTIVITATS. Comentarios (0)

IOGA

Un dia a la setmana es fa aquesta activitat amb la intenció d'acompanyar els infants en el seu desenvolupament, tant corporal com emocional, a través de la concentració. D'aquesta manera també ajudem a treballar el seu equilibri tant físic, com psíquic i emocional.

ioga-exercici.jpg

Comencem sempre amb el "bon dia al sol" adaptat a la seva edad, tot cantant una cançó que aprenen de seguida.

Després realitzem diferents activitats, poden ser postures:


exercici de l'abella

exercici del llenyetaire


O poden ser exercicis per a treballar diferents coses, com "l'exercici de l'abella" que treballa la concentració i la relaxació, "l'exercici del llenyetaire" que ens ajuda a alliberar energia i tensions, "l'exercici de la caixa" on realitzem estiraments... així anem treballant diferents aspectes tot passant una estona divertida amb els infants.

EXPERIMENTACIÓ

Escrito por fatimallardinfants 09-12-2015 en ACTIVITATS. Comentarios (0)

ACTIVITATS D'EXPERIMENTACIÓ

Les nostres educadores segueixen la pauta que els infants es desenvolupen a través de la seva intel·ligència i enginy. Realitzem diferents tipus d'experimentació on tots els sentits són importants: tacte, gust, vista, olfacte i oïda

Camí sensorialCamí sensorial: on el sentit principal amb el que experimentem es el tacte... però no ho fem amb les mans sinó amb una altra part dels cos... ELS PEUS! és una activitat molt divertida on els infants passen per diferents cubetes plenes de coses diverses, des de gespa artificial, roba de feltre, fulles seques, paper de diari arrugat fins a ferradures.Experimentació amb fulles de tardor


Experimentació amb fulles de tardor... la tardor es una estació de l'any que a la nostra llar d'infants dona molt joc, des de celebrar la tradicional festa de la Castanyada on tastem les castanyes, moniatos i fem panellests fins a les fulles seques, qui no ha trepitjat i jugat amb elles quan cauen dels arbres? a l'escola no poden faltar.. als infants els encanta tirar, trepitjar i sentir el crec crec, olorar-les, veure els diferents colors que tenen... en aquesta experimentació hi ha diferents sentits en joc i a part es molt divertit!!


experimentaci-i-xocolata.jpg

Experimentació amb xocolata desfeta! o xocoterapia com diem a la nostra llar.. jajaja... els infants poden experimentar lliurement amb la xocolata, olorar, tastar, tocar amb totes les parts del seu cos la viscositat de la xocolata, s'ho passan d'allò més bé, clar que després toca una dutxa per treure tota aquesta xocolata, però val la pena per veure com riuen i gaudeixen amb l'activitat!I com aquestes activitats moltes més, tastar diferents aliments, jugar amb paper de diari, paper de wc, gelatina, pintura, estampació amb diferents materials (esponges, pinzells, patata, taps de suro..), fang... la manipulació es una de les millors formas de descobrir el món!
RELAXACIÓ

Escrito por fatimallardinfants 02-12-2015 en ACTIVITATS. Comentarios (0)

RELAXACIÓ

És important que els infants gaudeixin també del seu moment de relaxació al dia, després d'una activitat frenètica d'aprenentatge i jocs. Des de l'escola fomentem la relaxació mitjançant una sèrie de tècniques, com escoltar música, fer bombolles de sabó o massatges.

Un bon massatge en rotllana a l'acabar una activitat a la classe de psicomotricitat, a part de relaxar també fomenta la relació entre els companys.

Massatges en rotllana


Després d'una activitat d'aprenentatge a l'aula mentre esperem que arribin els pares fem una mica de relaxació, de vegades posant el cap a taula tot escoltant música clàssica i d'altre fent bombolles de sabó que explotem sense aixecar-nos. Una activitat que a més de ser divertida també ajuda al autocontrol.


A l'escola també fem ioga, i de vegades acabem fent relaxació en grup, a part de prendre consciència de nosaltres mateixos també ho fem dels nostres companys.

Relaxació en grup a ioga